מתכון לרולדת שוקולד וקצפת כמו של פעם, הכי פשוטה והכי טעימה עם דובדבנים ותאנים.

לבצק:

  • 4 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
     
  • 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
     
  • קורט מלח
     
  • 70 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל green / קמח רגיל (חצי כוס)
     
  • 40 גרם אבקת קקאו (כרבע כוס)
     
  • 3 כפות שמן קנולה

לקרם:

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
     
  • 200 גרם גבינה לבנה
     
  • 80 גרם אבקת פודינג וניל
     
  • אופציה: כף אבקת סוכר
     

לציפוי: (לא חובה)

  • 250 שמנת להקצפה 38%
     
  • כף אבקת סוכר
     
  • כף אבקת פודינג וניל

  1. בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם קורט מלח וחצי כוס סוכר עד לקבלת קציפה יציבה (מרנג)
  2. בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם רבע כוס הסוכר שנשארה והשמן
  3. מאחדים בין תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול
  4. מנפים פנימה את הקמח ואבקת הקקאו ומאחדים
  5. מעבירים את המסה לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומשטחים היטב
  6. אופים את הרולדה ב-170 מעלות טורבו 12-15 דקות
  7. לאחר האפייה מכינים נייר אפייה נוסף עם מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר עליו והופכים על הנייר את הרולדה
  8. מסירים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה הרולדה, ולוקחים את הרולדה עם נייר האפייה החדש על מגבת ומגלגלים בעדינות. מחכים מספר דקות
  9. מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים ביחד לקציפה יציבה. ניתן להוסיף לקרם שברי עוגיות, כפית אבקת נס קפה, כף מחית פיסטוק או כל מחית טעם שתרצו
  10. לאחר מספר דקות פותחים את הגליל וממלאים אותו בקרם. מגלגלים את הרולדה ומעבירים אותה להתייצבות של מספר שעות במקרר (ניתן גם להקפיא)
  11. ניתן לקשט בקצפת, פירות טריים, שוקולדים וכו'

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)