פוקי בול טבעוני ללא גלוטן ״מנת הערצה בכל מה שקשור לאולימפיאדה שקורת עכשיו ביפן״ אמנם פוקי בול במקור הוא מהוואי אבל ממזמן הפך להיות קערה פופלארית עולמית (והכי טעימה שיש) ומשום מה היא מביאה איתה טעמים אסייתים. אז יצאתי לפעולה לייצר לי אחת יפיופה כזו!

  • כוס אורז בסמטי מלא 

לטופו:

  • חבילת טופו במרקם קשה שופרסל green
  • שליש כוס רוטב סויה ללא גלוטן שופרסל green
  • 2 כפות מייפל שופרסל green

למנה

  • רצועות פלפל אדום 
  • חצי מנגו חתוך לקוביות
  • פולי אדממה 
  • רצועות גזר
  • חצי אבוקדו
  • סלק בואקום חתוך לקוביות

שימו לב! כל הירקות ששמתי הם בגדר אופציה, אפשר לשלב כל מה שאוהבים

  1. מבשלים את האורז: על כוס אורז שמים 3 כוסות מים רותחים, מבשלים על אש בינונית למשך 17 דקות. אם יש צורך: מוסיפים עוד מים
  2. טופו: מערבבים את חומרי המרינדה. חותכים את הטופו לקוביות ומשרים במרינדה לפחות 10 דקות
  3. מטגנים למשך 3 דקות
  4. מסדרים את האורז במרכז ומכל הצדדים מסדרים את שאר הירקות עם הטופו