לפני שבועיים בערך הגעתי לבית של אנה ארונוב להכין מנה לפסח.
כמובן שבתוך שניות כבר ידענו שזה עומד להיות קינוח מתוק! (כי אם אפשר אז למה לא?)
מה היה לנו באותו יום? בעיקר דיבורים על ההריון (לא שלי כן?), ריקודים (שלימדתי את אנה), הכרות עם אייל שלא אכל כמעט מהעוגה, ובעיקר בעיקר היה לנו טעים ומושחת – לא מושחת, סטייל.

  • 5 ביצים M
  • 1/2 כוס קקאו
  • כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מייפל (אפשר להמיר בכל ממתיק ולהוסיף אם אתן אוהבות מתוק)
  • כוס קמח שקדים
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • כוס משקה שקדים ללא סוכר (כוס=250 מ׳ל) אפשר להמיר בכל נוזל

לציפוי:

  • 2 כפות קקאו
  • כף מייפל
  • 3 כפות טחינה

פאדג' שוקולד טחינה לפסח (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

  1. נבקערה מערבבים תחילה רטובים (ביצים, מייפל, משקה שקדים, טחינה)

  2. ומוסיפים את היבשים (קמח, אבקת אפייה, קקאו) ומערבבים עד לבלילה אחידה

  3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק (או תבנית מלבנית) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות

  4. מוציאים ונותנים לעוגה להתייצב לפני שמורחים את הציפוי

אנה ארונוב ושיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

מגוון קינוחים כשרים לפסח>