הטמפרטורה בחוץ עוד לא משקפת את זה, חוף הים עוד מלא, מי זוכר שהסתיו אמור כבר להגיע? זו הזדמנות ליהנות ממנה שמתאימה בול למזג אוויר קיצי וחם למרות שאם שואלים אותי, היא מתאימה לכל מזג אוויר ולכל עונה.

מנה קלילה, עשירה וכל כך טעימה שמכינים בקלי קלות שמתאימה גם לאירוח, במיוחד שהיא גם טבעונית וגם ללא גלוטן.

  • חצי חבילת אטריות אורז דקות ללא גלוטן green

  • 12 דפי אורז ריבועים/עגולים (לא קריטי)

ירקות (אפשר לשים כל ירק שאתם אוהבים, אני שמתי):

  • פלפלים צבעוניים חתוכים לאורך
  • כרוב סגול חתוך דק
  • נענע קצוצה
  • גזר מגורד
  • אופציונלי: בצל ירוק, אבוקדו, ג'ינג'ר, טופו, מלפפון וכו'

לרוטב:

  • שליש כוס חמאת בוטנים טבעית green

  • 2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן green

  • 2 כפות מייפל green (אפשר להמיר בכל ממתיק)

  • כפית שמן שומשום (אופציונאלי)

  • 6 כפות מים

  1. מכינים את אטריות האורז לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה
  2. מכינים את דפי האורז: מניחים 2 דפים אחד מעל השני וטובלים בקערה/צלחת רחבה במים למשך 30 שניות
  3. מניחים על משטח משומן כדי שיהיה יותר קל לגלגל
  4. מניחים בחלק הקרוב של הדף את האטריות והירקות זה מעל זה
  5. מהדקים משני הצדדים ואז מגלגלים במהודק מעל הירקות כך שיתקבל גליל מהודק היטב
  6. לרוטב: נערבב את כל המרכיבים יחד ונוסיף בהדרגה את המים כך שיתקבל מרקם אחיד.
  7. טובלים את הרולז ברוטב ו…בתאבון!