האחייניות שלי שרה וליה הגיעו לבקר בארץ ובין שלל ההרפתקאות אצלנו עם אפרוחים, חתולים וגידולי גינה הצלחתי להכניס אותן קצת למטבח. הכנו סקונס דבש קטנים לפיקניק בהשראת הרוח בערבי הנחל. לשמחתי הן התלהבו מהתוצאה.

  • כוס וחצי גרם קמח תופח (כ-230 גרם)
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם קוביות חמאה מהמקרר
  • 3 כפות דבש שאוהבים
  • 1 ביצה גדולה
  • חצי כוס רוויון

סקונס דבש של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

  1. טורפים בקערה ביצה עם רוויון
  2. מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים (מלח, קמח ואבקת אפייה) ומוסיפים את קוביות החמאה
  3. מערבבים ביד עד שהחמאה יוצרת עם התערובת היבשה גושי בצק קטנים (אם צריך מפרקים קצת את גושי החמאה באמצעות האצבעות לסוג של פירורים גדולים)
  4.  מוסיפים את הדבש ויוצקים את תערובת הרוויון והביצה האוורירית על התערובת
  5. באמצעות מרית סיליקון מערבבים בעדינות, תוך תנועות סיבוביות מהחלק החיצוני היבש של הרכיבים, פנימה אל הרטובים. עד שנוצר בצק אחיד. רצוי לשמור על אווריריות הבצק ולא להתעסק איתו יותר מדי
  6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מקפלים אותו פנימה פעם או פעמיים ומשטחים מעט לעובי הרצוי (אנחנו הלכנו על סקונס במידה קטנה לילדים, הגודל הקלאסי הוא גדול וגבוה יותר)
  7. באמצעות קורצן עוגיות מקומח יוצרים את הסקונס ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה, לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות לרבע שעה (עד שהסקונס שחומים מעט)
  8. ממיסים כמות שווה של חמאה ודבש בקלחת ומורחים על הסקונס אחרי שהם יוצאים מהתנור

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)