תבשיל חורפי וכיפי, שלוקח לו קצת זמן להתבשל אבל שווה את זה.

בתור חובבת מושבעת של ירקות ופירות שצורכת לא מעט תזונה צמחונית וטבעונית, אני לא רואה מתכון טבעוני בתור מתכון בו מוותרים על משהו אלא רק שמים דגש על מרכיבים אחרים, מרגשים לא פחות.

  • 6-7 כוסות ציר ירקות עשיר - כשהוא חם (מי שאין לו ציר או אין לו זמן להכין ציר אפשר להשרות פטריות מיובשות עשירות בטעמים כמו שיטאקה או פורצ'יני כחצי שעה במים רותחים ולייצר ציר פטריות מקוצר זמנים)

  • 1 כוס חיטה

  • 1 בצל לבן

  • 5 פטריות פורטבלו גדולות או חבילת פטריות קצוצות לקוביות 

  • שמן זית GREEN

  • מרווה

  • אורגנו

  • אופציה: שמרי בירה או מחית כמהין לאומאמי טבעוני כתוספת מעל למנה

  • אופציה: 1/4 כוס יין לבן

  1. מטגנים את הפטריות הקצוצות ב-2-3 כפות שמן זית לכ-5 דקות. מוציאים הצידה לקערה
  2. במחבת עמוקה מחממים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית
  3. בטרם הבצל מזהיב מוסיפים את החיטה ומטגנים עוד 2-3 דקות (בשלב זה ניתן להוסיף את היין הלבן ולהמשיך בבישול עד שלא מריחים את ניחוח האלכוהול כי הוא מתאדה. לא חובה להשתמש ביין מי שלא אוהב)
  4. מוזגים במצקת למחבת כ-2 כוסות ציר ירקות חם שמכסה את החיטה, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה. כדאי לבדוק מדי פעם שהנוזלים לא התאדו יתר על המידה, להוסיף נוזלים כשצריך, שהכל יהיה מכוסה. מוסיפים את יתר הציר ואת הפטריות המוקפצות, מערבבים ומבשלים עוד חצי שעה עד שהחיטה במרקם שאוהבים- נגיס אך לא קשיח. אם החיטה לא מרגישה מספיק מוכנה אפשר להוסיף עוד ציר ולהמשיך לבשל עד הגעה למרקם שרוצים
  5. מוסיפים את יתר הציר ואת הפטריות המוקפצות, מערבבים ומבשלים עוד חצי שעה עד שהחיטה במרקם שאוהבים- נגיס אך לא קשיח
  6. מוסיפים עשבי תבלין - אני השתמשתי במרווה ואורגנו - ממליחים ומפלפלים, מבשלים עוד כדקותיים ומגישים. ניתן להגיש עם שמרי בירה או מחית כמהין אם אוהבים, מעל למנה