בעיני, קטניות מונבטות הן המרענן הרשמי של הקיץ. ובייחוד אלה שמנביטות מהר יחסית כמו עדשים. אפשר לשמור אותן במקרר במהלך השבוע ולשלוף כמה שרוצים לכל סלט טעים או תבשיל שרוצים להעשיר. הן קלילות, משביעות, בריאות מאוד, ובעלות מרקם פריך וכיפי. בסלט הירקות הזה שידכתי את העדשים המונבטות גם לגרעינים - גם גרעיני גלעת וגם חמניה, שיעניקו אקסטרה פריכות, והתוצאה נהדרת ועשירה מאוד.

  • חצי כוס עדשים ירוקות green
  • 2-3 כפות גרעיני חמניה וגרעיני דלעת green
  • כוס עגבניות שרי
  • 2 מלפפונים
  • 1 בצל ירוק
  • עלי חסה שטופים ומיובשים
  • 1 גמבה
  • אפונת שלג פריכה
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם (אופציה לאוהבי החריף)
  • אפשר להוסיף גבינה בולגרית מגוררת או כדורי לבנה
  • כף חומץ תפוחים
  • 3-4 כפות שמן זית green
  • מלח פלפל לפי הטעם

  1.  הנבטת העדשים: שוטפים היטב את העדשים ומניחים במים למשך הלילה

  2. שוטפים שוב בבוקר ומשאירים את העדשים בכלי ללא מים (אפשר להשאיר במסננת על מנת ששיירי המים יטפטפו מטה)

  3. שוטפים היטב שוב עוד מספר פעמים במהלך היום (2-3 פעמים), למחרת העדשים יחלו להנביט. ניתן לתת להם עוד יום לנבוט עם שטיפות במים נקיים כמה פעמים ביום. שומרים במקרר אם מאוד חם ואם לא אז במקום מוצל על הדלפק. כשהעדשים הוציאו קצווה בהירה של נבט עדין הן מוכנות

  4. לסלט: קוצצים את כל הירקות לגודל שאוהבים ומוסיפים לקערת סלט יחד עם הגרעינים

  5. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, המלח והפלפל (אם רוצים מגררים גם גבינה מעל), מערבבים ומגישים

סלט קינואה עם ויניגרט תות>