עם כל הכבוד לזה שסופגניות מצטלמות יותר יפה ומושכות הרבה יותר את תשומת הלב, כולם יודעים שדווקא הלביבות הן אלה שתמיד מתחסלות הרבה יותר מהר ואי אפשר לעמוד בפניהן.

הפעם החלטתי לשלב דווקא שעועית מש בלביבות, שהיא בריאה במיוחד ועתירת חלבונים, והתוצאה מפתיעה וטעימה.

ל-12 לביבות:

  • 2 כוסות שעועית מש מונבטת (הנבטתי 3 ימים, אפשר גם יומיים)  – אם לא מנביטים (וזה חבל כי זה בריא יותר) אפשר לבשל כוס שעועית מש אורגנית GREEN כעשרים דקות במים רותחים ולסנן

  • בצל מגורר

  • 2 תפוחי אדמה מגוררים

  • 2 שיני שום כתוש

  • 2 ביצים

  • 4 כפות קמח - לנמנעים מגלוטן, אפשר גם לבחור בקמח רב תכליתי ללא גלוטן GREEN

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שמן שאוהבים לטיגון, אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים

>> מתכונים לחנוכה

  1. במעבד מזון טוחנים את שעועית המש המונבטת מספר פולסים עד למרקם אחיד יחסית
  2. סוחטים היטב את הבצל ותפוחי האדמה המגוררים מנוזלים מיותרים
  3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים
  4. מחממים שכבה יפה של שמן במחבת וכשהשמן חם מספיק, מלבבים לביבות (תוך כדי, סוחטים מעוד נוזלים שהתווספו) ומניחים לטיגון של כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה
  5. מניחים על נייר מגבת לספיגת שמן מיותר ומגישים כשרוצים (הכי טעים כשהן עוד חמות!)
  6. אני הגשתי עם רוטב סויה שערבבתי עם קצת חומץ אורז וצ'ילי לצד סלט משעועית מש מונבטת עם מעט לימון ומלח. אפשר להגיש עם כל ממרח שאוהבים, בתיאבון!