באופן כללי ט"ו בשבט הוא אחד מהחגים שאני יותר אוהבת, חג של נטיעות וטבע, וגם המון פירות שהם מהדברים שאני הכי אוהבת לאכול. גם בלי קשר לט"ו בשבט, מדובר בגרסה טעימה במיוחד ללחם תירס שווה וקליל שהוא מתוק מלוח. אפשר להמיר בכל פרי יבש שאוהבים והוא טעים ברמות עם מטבל שמנת חמוצה ועשבי תבלין כמו אורגנו ומרווה.

  • 1/2 כוס קמח לבן

  • 1/2 1 קמח תירס

  • 1/4 כוס סוכר חום 

  • 1/2 כוס פקאן קלוי וקצוץ 

  • 1/2 כוס ערמונים קצוצים שופרסל green

  • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

  • 1/2 כוס צימוקים

  • 2 כפיות מלח גס

  • 3/4 כפית סודה לשתיה

  • 1/2 1 כפית אבקת אפייה

לבלילה הרטובה:

  • מיכל שמנת חמוצה 27 %

  • 1/3 כוס מים

  • כפית מיץ לימון

  • 2 ביצים 

  • 250 גרם חמאה מומסת

למטבל:

  • שמנת חמוצה

  • עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (למשל אורגנו ומרווה)

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה מערבבים את החומרים היבשים

  2. טורפים היטב בקערה נפרדת: שמנת עם מים, מוסיפים מיץ לימון ביצים ומזלפים פנימה את החמאה בהדרגה

  3. מאחדים בין התערובות מעבירים לתבנית משומנת ל-30-35 דקות בתנור

  4. מגישים עם מטבל שמנת חמוצה ועשבי תבלין קצוצים

מתכונים לט"ו בשבט שמח וטעים>