הדבר שהכי התגעגעתי אליו באיטליה היה מנות עם שפע ירקות ופירות. אז לסלט הפסטה הזריז הזה מתלווים כל הירקות שבא לכם להכניס לתנור ולקלות. בזמן שהפסטה מתבשלת ומצטננת הירקות מקבלים כחצי שעה בתנור על 180 מעלות, אחרי שצופו בשמן זית ומלח גס. מסדרים יפה בצנצנת, מכניסים למקרר ושולפים בבוקר בדרך לעבודה עם קצת בזיליקום טרי, גרידת לימון ורוטב שמן זית ובלסמי שמזלפים בתחתית הצנצנת. אפשר לזרום גם על תוספות כמו מוצרלה או חזה עוף כמובן.

  • פסטה green מבושלת פי הוראות היצרן
  • ירקות שאוהבים לאנטיפסטי כגון קישוא, פלפלים, עגבניות שרי צבעוניות וכל ירק אחר שאוהבים
  • שמן זית
  • מלח גס 
  • חומץ בלסמי
  • בזיליקום טרי

  1. חותכים את הירקות גס, מזלפי מעל שמן זית ומפזרים מלח גס
  2. צולים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה
  3. מסדרים יפה בצנצנת את הפסטה המבושלת ומעליה את הירקות ומעט בזיליקום טרי
  4. בצנצנת נוספת מכינים רוטב שמן זית ובלסמי
  5.  בהגשה מערבבים בין הרוטב למנה וזוללים

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)