בימות השבוע כמעט אף פעם אין לנו זמן להכין ארוחת בוקר משפחתית מושקעת. לכן, ארוחות בוקר הכי כיפיות מבחינתי הן של סופי השבוע, כשיש אופציה לקום קצת יותר מאוחר ולהתארגן על ארוחה שהיא יותר מושקעת מהרגיל. ביום שישי בבוקר אין כמו לפתוח את היום עם כריך מחלה טרייה ובתוכה ביצי משק מהתרנגולות בחצר וירוקים מהגינה. הפעם שילבתי בחביתת הירק גם את המנקאי שהופך כל הסיפור לירוק בוהק ויפהפה, וגם לבריא אפילו יותר. 

  • צרור גדוש עלי תרד טריים 

  • 2-3 ביצים

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 קוביית מנקאי מופשרת

  • 3 כפות שמן זית אורגני green

  • מעט טימין טרי

  • 1/4 לימון סחוט למיץ (לא חובה)

  • 1/4 כפית אבקת אפייה

  • קורט מלח

  • צ'ילי יבש

  • פלפל שחור

  • אופציונאלי: פרמזן או גבינת צ'דר מגוררת 

להגשה

  • חלה טרייה

  • חמאה 

  1. שוטפים היטב את עלי התרד מחול
  2. מחממים שמן זית במחבת ולפני שהוא מתחמם יתר על המידה זורקים פנימה את השום הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה
  3. מוסיפים את עלי התרד ואת התבלינים - מלח, צ'ילי, פלפל שחור ומעט טימין
  4. מטגנים עד שהתרד מתרכך ומורידים מהאש, על מנת לקצוץ את תערובת התרד לחתיכות קטנות
  5. מחזירים את תערובת התרד למחבת ומוסיפים את המנקאי המופשר, סוחטים מעט לימון (אם רוצים - לא חובה) ומערבבים עד לתערובת אחידה. מכבים את האש

    ארוחת בוקר ליום המשפחה עם מנקאי של שיינא>
  6. בקערה טורפים יחד את הביצים עם מעט אבקת אפייה
  7. טורפים פנימה את תערובת התרד והמנקאי (אחרי שהופשרה מעט) ומערבבים יחד במהירות. 
  8. בשלב זה אפשר להכניס פנימה גם את הגבינות המגוררות
  9. מחזירים למחבת את תערובת הביצים והירוקים ומטגנים כשתי דקות עד שהביצים מוכנות.
  10. מורחים חמאה על חלה טרייה או קלויה ומעליה מניחים את חביתת הירק