איך אתם עם מרקים? אני משוגעת על מרקים ואין לי בעיה לאכול מרק גם כשקיץ בחוץ. הפעם התחשק לי משהו קצת אחר מהמרקים הקבועים שאני מכינה בבית כל הזמן והלכתי על מרק קרם ערמונים ותפוחי אדמה קטיפתי ומשביע.

  • 9-10 תפוחי אדמה ראטה קטנים או 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני (הטעם של הראטה אגוזי יותר ומחמיא יותר לערמונים)
  • 1 גזר קצוץ
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 1/2 כרישה קצוצה (גם עם החלק הירוק)  אם אין בבית בצל/כרישה אפשר לבחור רק אחד מהם
  • 2 כוסות ציר ירקות או ציר עוף
  • 1 חבילת ערמונים בוואקום
  • 1/2-3/4 כוסות משקה שיבולת שועל לא ממותק או כל חלב צמחי אחר שאוהבים
  • 1 כף סויה (אפשר להחליף במעט מלח)
  • שמן זית או כל שמן אחר שאוהבים לבשל אתו
  • מלח
  • פלפל
  • להגשה: שמיר קצוץ או כל ירק קצוץ אחר שאוהבים

>> מתכוני מרקים לחורף חם וטעים

  1. בסיר מרק מחממים 3-4 כפות שמן זית על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל הלבן הקצוץ ומטגנים כחמש-עשר דקות עד שהוא מתחיל להקתרמל בעדינות. מערבבים מדי פעם, מוסיפים את הכרישה הקצוצה ומטגנים עוד חמש דקות
  2. מוסיפים תפוחי אדמה מקולפים וקוצצים לקוביות קטנות
  3. מטגנים כדקה ומוסיפים את הציר אני השתמשתי בציר עוף, מוסיפים עד שהוא מכסה את תכולת הסיר (כשתי כוסות) מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים ומבשלים כעשרים דקות
  4. מערבבים מדי פעם ובודקים את מפלס הנוזל. מוסיפים את חבית הערמונים ומבשלים עוד עשר דקות. טוחנים בבלנדר מוט עד למרם חלק וקרמי
  5. מוסיפים משקה שיבולת שועל, סויה, פלפל ומלח במידת הצורך. מגישים עם ירק קצוץ

 

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)