קוקוס זה פשוט מרכיב נהדר מבחינתי מכל אספקט - בקינוחים, בתבשילים, קר או חם, תוספת של קוקוס למנה תמיד משדרגת.

אבל מה יותר טוב מקוקוס במנה? השילוב בין קוקוס לחמאת בוטנים! ואם אפשר גם תוספת חמיצות של ליים שנמצא כרגע ממש בשיאו.

  • 1 חבילת טופו green

  • שמן זרעי ענבים או כל שמן שאוהבים להשתמש בו

  • 2 שיני שום כתושות

  • כף ג'ינג'ר מגורר

  • חצי כוס חמאת בוטנים חלקה green

  • 2 כפות סויה green

  • מיץ מליים אחד שסחטנו מראש

  • שליש כוס קרם קוקוס green

  • אפשרי - כף תערובת קארי, כף סרירצ'ה

  • אורז לבן

  • ירק שאוהבים כמו ברוקולי או שעועית ירוקה

  1. מטגנים מראש את הטופו - חותכים טופו לקוביות, מייבשים מעט באמצעות נייר מגבת, מחממים במחבת 4-5 כפות שמן עד שהוא חם מאוד ומוסיפים את קוביות הטופו, מטגנים תוך כדי מעט ערבוב כך שהטופו מוזהב מכל הצדדים ומוציאים לנייר מגבת
  2. בקלחת מחממים כף שמן זרעי ענבים או כל שמן שאוהבים להשתמש בו ומוסיפים 2 שיני שום כתושות ואותה כמות של ג'ינג'ר מגורר
  3. כשהשום והג'ינג'ר נפתחים מעט, אך חשוב שלא ישרפו, מוסיפים חצי כוס חמאת בוטנים חלקה, 2 כפות סויה, ומיץ מליים סחוט אחד (אפשר להחליף בחומץ אורז)
  4. אפשר להוסיף גם כף סרירצ'ה או כפית תבלינים שאוהבים כמו אבקת קארי!
  5. מערבבים באמצעות כף עץ ומוסיפים שליש כוס קרם קוקוס
  6. מביאים לרתיחה קלה תוך כדי ערבוב. טועמים ומאזנים טעמים. כשהמרקם חלק מורידים מהאש ומצננים מעט
  7. מגישים על קוביות הטופו המטוגנות ליד אורז לבן וירוקים חלוטים שאוהבים כמו אפונת גינה, שעועית ירוקה, או ברוקולי