הידעתם? התפריט של כולנו מלא במאכלים ומנות שהתחילו ונוצרו מטעויות, שאריות ואלתורים. המתכון שלפניכם הוא דוגמה אידיאלית שתפתיע לטובה.

  • עוגת שמרים שוקולד שהתייבשה לה (אפשר גם חלה מתוקה או רוגעלך)
  • 2 בננות רכות ועייפות
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38 אחוז (אפשר להמיר חלק מהשמנת בחלב צמחי או רגיל)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר חום green
  • 4 חלמונים

  1. מחממים תנור למאה וחמישים מעלות
  2. חותכים לקוביות קטנות את עוגת השמרים
  3. מביאים לרתיחה את השמנת ומוסיפים את תמצית הוניל
  4. טורפים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים בזילופים עדינים את השמנת תוך כדי ערבוב

    הצלת מזון - רעיונות למתכונים משאריות אוכל במקרר>
  5. שופכים את תערובת השמנת על העוגה היבשה ומשרים כחצי שעה. לפני הכנסה לתנור משבצים עם היד חתיכות בננות בין חתיכות העוגה ודואגים שהם ישקעו בבלילה
  6. מכניסים לתנור לארבעים דקות
  7. מעלים טמפרטורה ל-190 מעלות ומשאירים בתנור לעוד עשרים דקות או עד קרמול יפה מלמעלה