אטריות שעועית ברוטב פיקנטי עם צ׳ילי, שום ושומשום. והגאונות? לא צריך לבשל את האטריות או להקפיץ את הירקות. מכינים רוטב מושלם, שופכים על האטריות והירקות וזה מוכן!

  • 1/2 חבילה אטריות שעועית
     
  • green ‎4 שיני שום כתושות
     
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
     
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
     
  • 1/3 בצל ירוק פרוס דק
     
  • 3 כפות שומשום
     
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
     
  • 1/2 כפית מלח
     
  • 1/2 כפית סוכר חום
     
  • 4 כפות שמן זית
     
  • 1 כפית שמן שומשום
     
  • 2 כפות סויה או טריאקי
     
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
     
  • 1 גזר קלוף
     
  • 1/2 זוקיני קלוף ‎

  1. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומכסים במים רותחים. מניחים לאטריות להתרכך במשך 20 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנה
  2. בעזרת קולפן ג’וליינים יוצרים רצועות דקות מהגזר והזוקיני. (למי שאין קולפן ג’וליינים אפשר לקלוף רצועות דקות מהירקות עם קולפן רגיל ולהניח אחד על השני ולחתוך לרצועות)
  3. מניחים בקערה בינונית שום, פלפל צ’ילי, בצל ירוק, ג’ונג’ר, שומשום, פפריקה, סוכר ומלח ומערבבים מעט
  4. בסיר קטן שמים שמן זית ושמן שומשום ומביאים לרתיחה עדינה. שופכים את השמן הרותח בתוך הקערה עם השום והצ’ילי ומערבבים. החום של השמן ירכך את השום ויפתח את הטעמים של הצ’ילי והפפריקה
  5. מוסיפים לקערה סויה/טריאקי ורוטב צ’ילי ומערבבים
  6.  מסננים את האטריות מהמים, ניתן בשלב הזה לחתוך את האטריות כדי שלא יהיו ארוכות מדי, ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים רצועות גזר, רצועות זוקיני, כוסברה ואת הרוטב ומערבבים

 

View this post on Instagram

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)