מרק עדשים ירוקות עם אטריות קטנות. סמיך, מלא בערכים תזונתיים טובים ובעיקר טעים בטירוף.

  • 1 כוס עדשים ירוקות green
  • 3 כפות שמן זית אורגני green
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 6 שיני שום קלופות, קצוצת לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 3/4 כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית אבקת שום
  •  כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)
  • חצי כוס פסטה קצרה

  1. מניחים את העדשים בקערה וממלאים בשפע מים לכחצי שעה
  2. בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך
  3. מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות
  4.  מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות
  5. מוסיפים כ-2.5 ליטר מים רותחים ומבשלים במשך 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאד
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. חשוב לערבב מדי פעם

View this post on Instagram

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)