• 3 חלקי עוף ללא אנטיביוטיקה 

  • 4-5 כפות שמן זית green

  • 4 כפות דבש מפרח אקליפטוס green

  • 1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית שטוחה מלח גס

  • 3-4 אשכולות ענבים

  • 2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים

  • 1 ראש שום שלם

  • 3 ענפי טימין 

  1. בקערה גדולה שמים שמן זית, דבש, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים היטב
  2. מוסיפים את העוף ומערבבים אותו ביחד עם המרינדה. מניחים לעוף לספוג את הטעמים בתוך הקערה במשך 15 דקות
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות
  4. חותכים את הבצלים לרבעים וחוצים את השום באמצע לרוחבו
  5. בתבנית שמתאימה לתנור מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את העוף כשהצד של העור כלפי מעלה. מסדרים מסביב את הבצלים והשום.
  6. מניחים לצד העוף את אשכולות הענבים (הענבים מתכווצים אז תהיו נדיבים איתם)
  7. מזלפים מעל הכל עוד מעט זמן זית, זרזופי דבש ומתבלים במלח גס
  8. מפזרים מעל את עלי הטימין
  9. אופים בתנור עד הזהבה יפה יפה. אם השום מתחיל להשרף אפשר להוציא אותו החוצה ולהחזיר בהגשה

מחפשים רעיונות למנות לראש השנה? היכנסו למתחם המתכונים לחג>

מתכון לעוגת דבש פשוטה, מהירה ומושלמת לערב החג