נכון גלידוניות? ומה לגבי גלידת שוקו בננה? ומה אם אספר לכם ששניהם נפגשים כאן בקוביה אחת מושלמת שגם אין בה שמנת וגם לא חומרי גלם עם תועפות קלוריות.
אז קבלו את הפינוק הקר והמתוק של הקיץ – גלידוניות בננה ויוגורט בציפוי שוקולד ופקאנים ששומרים במקפיא ומשתדלים לא לאכול את כולם בבת אחת.

  • 2 בננות קפואות (קולפים, חותכים ומקפיאים לילה קודם)
  • 3 מיכלי יוגורט בטעם טבעי
  • 1/4 כוס נוזל קוקוס green (או קרם קוקוס)
  • 1 כפית מייפל או דבש

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן זית שופרסל
  • 100 גרם פקאנים טבעיים

גלידת יוגורט ובננה בציפוי שוקולד מריר ופקאנים (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

  1. במעבד מזון טוחנים את הבננות והיוגורט עם המייפל ונוזל קוקוס עד שנוצרת מעין גלידה חלקה
  2. מעבירים לתבנית קוביות מסיליקון או לתבנית מלבנית עם נייר אפייה בתחתית ובשוליים' מיישרים לגובה אחיד ומעבירים למקפיא למשך הלילה עד התייצבות
  3.  ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין לבין, כשהשוקולד נמס מוסיפים שמן ומערבבים היטב
  4. קולים את הפקאנים וכשהם מזהיבים מעט מורידים מהאש, מצננים וקוצצים דק
  5. מוסיפים את הפקאנים לשוקולד ומערבבים
  6. מוציאים את קוביות הגלידה מהמקפיא (אם הכנתם בתבנית מלבנית משחררים את הגלידה החוצה וחותכים לקוביות עם סכין) ומניחים על רשת צינון או על נייר אפייה
  7. מצפים את הקוביות בשוקולד עם הפקאנים ומחזירים מיד למקפיא
  8. מגישים קפוא הישר מהמקפיא0