חנוכה הוא חג הטיגונים הבלתי מעורער, מכל כיוון מציצות אלינו סופגניות ולביבות והדלקות נרות מלאות בכל טוב ו… אין תלונות!

כי אני מאמינה שלא צריך להימנע לחלוטין בחג אלא רק לאזן, ליהנות מהכל תוך כדי מציאת האיזון הנכון לנו.

במתכון המדויק שלפניכם יש שתי דרכים להכנה, טיגון או אפייה. הבחירה בידיכם:

  • 3 גזרים, קלופים

  • 1 בצל לבן גדול, קלוף

  • 2 ביצים L

  • 2 כפות טחינה גולמית green

  • ‎3 כפות קמח מכל סוג שרוצים 

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

  • 1/2 כפית אבקת שום

  • 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת - לא חובה

>> מתכונים לחנוכה

  1. פורסים את הבצל לרצועות דקות דקות
  2. יוצרים ג'וליאנים מהגזרים
  3. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים 
  4. לטיגון: במחבת רחבה מחממים שמן זית בגובה 1/2 ס''מ ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט
  5. לאפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים נייר אפייה ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט
  6. מתיזים מעל שמן זית, אופים במשך 10 דקות. הופכים ואופים עוד 15 דקות או עד להזהבה

View this post on Instagram

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)