אפשר לשדרג כל מנה אסייאתית או לא בעזרת רוטב צ'ילי ביתי - יותר טעים, ללא חומרים משמרים, עם כמות סוכר מבוקרת (וגם ללא סוכר לבן!) ולא פחות חשוב: קלי קלות להכנה. הבונוס הוא שאפשר גם לשלוט ברמת החריפות ולהכין את הרוטב לפי הטעם האישי. 

  • 7-8 פלפל צ'ילי אדום חריף 

     

  • 1.5 כוסות חומץ

     

  • 8 שיני שום קלופות 

     

  • 1 כוס סירופ אגבה או סוכר חום בהיר green

     

  • 1/2 כפית מלח

  1. מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד שהפלפלים טחונים דק דק
  2. מעבירים לסיר ומבשלים יחד במשך שעה
  3. מצננים מעט, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר