לקונפי 

  • 20  שיני שום

  • שמן זית

  • 1-2 גבעולי טימין

  • 1/2 כפית מלח ים

לעגבניות

  • עגבניות צלויות

  • 20 עגבניות שרי

  • שמן זית

  • טימין

 לקניידלך 

  • 2 כוסות קמח מצה

  • 1 כוס מים

  • 1/2 כוס שמן

  • 4 ביצים

  • 1 כפית סוכר

  • 1 כפית מלח 

לחמניות קניידלך של עומר מילר (צילום: עומר מילר)
צילום: עומר מילר

מכינים קונפי:

  1. מניחים את שיני השום בסיר. מוסיפים מלח וטימין ומוסיפים שמן זית עד שמכסה את השיניים
  2. מבשלים על האש הכי נמוכה שאפשר 30 דקות. מותר לסיר להגיע לבעבוע עדין עדין, אבל לא יותר מזה. חשוב לשמור על בעבוע עדין כדי לא לשרוף את שיני השום

  3. אחרי חצי שעה שהשום מתרכך סוגרים את האש ונותנים לשמן להתקרר. מעבירים את תכולת הסיר לצנצנת נקיה ויבשה

לעגבניות:

שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים מלח וטימין ומכסים עם שמן זית. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד ריכוך.

לקניידלך: 

  1. בקערה שמים מים, שמן, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת הופכת לבצק
  2. עם ידיים רטובות מכדררים כדור בגודל כדור טניס
  3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים במשך 35-40 דקות עד שהחלק העליון מזהיב
  4. מגישים עם שום קונפי ועגבניות צלויות

מתכונים לפסח שמח במיוחד>