אף פעם לא הייתי פריק של פירות יבשים. בניגוד לבשר מיובש שמשתבח ומקבל אופי משלו, בפירות, אפעס, הטריים עולים על המיובשים. גם המילה מיובש בהקשר של אוכל לא מגרה כ"כ. העובדה שבכל פלטת אירוח הכי מצ׳וקמקת דוחפים פירות יבשים מפוצצי סוכר ומיובשים באופן רע לא הוסיפה לי חיבה לקונספט היבשושי. הבינג סאד דת קציצות פרגית שמנמנות וקטנטנות שוחות ברוטב של פירות יבשים איכותיים, דבש תמרים וקינמון בהחלט עושות מיתוג מחדש. אחת המנות הכי מפנקות ומתאימות בול למזג אוויר ששורר כעת בחוץ. מגישים על אורז או פירה או סתם ככה ישר מהסיר כמו שמוּן הכי אוהבת!

לקציצות:

  • 1 קילו פרגית טחונה
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל 

לרוטב:

  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כוס דבלים חצויות 
  • 1 כוס משמש חצויים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סילאן שופרסל green
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית אורגני שופרסל green

  1.  בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות, מתבלים וצרים קציצות קטנות
  2. בסיר רחב מטגנים בצל סגול ואז את הקציצות בשמן זית
  3. מוסיפים את כל שאר המצרכים מרתיחים ומנמיכים אש מבשלים 45 דק עד צמצום

עוד מתכונים לט"ו בשבט שמח וטעים>