לא בכדי זכה סלמון למקום של כבוד במטבחי העולם והארץ, הוא דג עסיסי וטעים שעובד בכל צורה - אפייה, טיגון, הקפצה או בתור דג נא, פשוט מעדן. הפעם בחרתי לחבר אותו למתכון שמעניק לו דרגה נוספת של טעמים באיזון בין המתוק של הקוקוס לחריף של הצ'ילי, עם ארומה נוספת של חמצמצות הליים והלמון גראס. מנה שתרצו להכין שוב ושוב, בפחות מעשר דקות עבודה.
-
2 נתחי סלמון יפים
-
2 כפות שמן לבחירתך
-
כף ג'ינג'ר קצוץ
-
שן שום קצוצה
-
מקל למון גראס קצוץ
-
צ'ילי אדום קצוץ
-
כוס וחצי קרם קוקוס green
-
2 כפות רוטב דגים
-
מיץ מליים אחד
-
כף סוכר לבן
-
חופן עלי בזיליקום פרוסים דק
-
בצלי שאלוט פריכים
-
מלח
-
פלפל
>> מחפשים מתכונים מיוחדים עם דגים? לחצו כאן
- ממליחים ומפלפלים את הסלמון
- מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, צורבים את הדג היטב מכל הצדדים
- מוציאים ומוסיפים למחבת את השום, ג'ינג'ר, למון גראס וצ'ילי ומטגנים כדקה
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מלח ופלפל, רוטב דגים, סוכר, מיץ ליים ומבשלים כשלוש דקות
- יוצקים לצלחת, מניחים מעל את הדג הצרוב, מפזרים מעל שאלוט פריכים ומגישים