רק שתדעו, אין לנו בלעדיות על הטחינה. גם בסין וגם ביפן הם משתמשים ב"משחת שומשום" שהיא בפשטות הטחינה שאנחנו מכירים, רק שהם עושים בה שימוש אחר לגמרי, כחלק מרוטב כזה או אחר, כמו במתכון הזה.

  • אטריות דקות לבחירתכם

  • 2 כפות רוטב סויה שופרסל green

  • 3 כפות טחינה אורגנית green 

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 2 שיני שום כתושות

  • 2 כפיות ג'ינג'ר green מגורד

  • כפית שמן צ'ילי

  • 1/3 כוס מים

להגשה:

  • 2 כפות שומשום קלוי

  • 3 בצלים ירוקים

     

  1. מבשלים אטריות דקות, איזה סוג שאתם אוהבים, אבל לא מידי, מסננים ודוחפים היטב במים קרים
  2. בקערית מערבבים רוטב סויה, טחינה, מיץ לימון, שיני שום כתושות,  ג'ינג'ר מגורד, כפית שמן צ'ילי וכשליש כוס מים לתערובת אחידה וסמיכה

  3. מערבבים את הרוטב עם האטריות, מניחים בצלחת ומפזרים מעל שומשום קלוי, ובצלים ירוקים קצוצים