• 12 דפי אורז יבשים
  • 3 כוסות מים חמים

 למילוי:

  • 500 גרם סטייק פרגית טרי שופרסל - טחון
  • 3 כפות שמן קנולה מזוכך
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ דק
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 3 בצלי שאלוט - קצוצים דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום - קצוץ דק
  • 1 גזר קטן - קצוץ
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס נענע - קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה - קצוצה

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1/3 כוס מיץ ליים
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 2 שיני שום - קצוצות דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף - קצוץ דק

לרוטב:

בצנצנת מניחים את רוטב הדגים עם מיץ הליים, הסוכר החום, שיני השום הקצוצות ופלפל הצ'ילי, מערבבים ומניחים במקרר עד לשימוש.

למילוי:

1. במחבת רחבה מחממים את שמן הקנולה ומניחים את שיני השום, בצלי השאלוט, הג'ינג'ר, הגזר ופלפל הצ'ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ-3 דקות

2. מוסיפים למחבת את הפרגית ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ- 5 דקות נוספות (עד שהעוף משנה את צבעו ללבן)

3. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון ואת רוטב הדגים, מערבבים ומבשלים במשך כ- 5 דקות נוספות

4. מורידים מן האש ונותנים למנה להתקרר היטב

5. רק לאחר שהמנה התקררה, מוסיפים את הכוסברה ואת הנענע

 להרכבה:

1. טובלים את דפי האורז במים חמים ומשרים למשך כ-5-6 שניות, מוציאים ומניחים על משטח העבודה

2. בעזרת כף מניחים בצד אחד של עלה האורז מעט מן המלית

3. מקפלים את שני הצדדים ומגלגלים את דף האורז על המילוי עד קבלת רול מהודק

4. על צלחת מסדרים את הרולים עם עלי כוסברה, עלי נענע ובצלי השאלוט

5. מגישים לצד הרוטב

עוד מתכונים של השף אהרוני מחכים לכם כאן>