View this post on Instagram

A post shared by Israel Aharoni (@aharoni)

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים
  • גביע יגורוט
  • 2 ביצים
  • כוס ורבע חלב
  • כוס וחצי קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מסננים היטב
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
  4. מורחים מחבת טלפון (רגילה או שקעים) ומחממים עלצלהבה בינונית
  5. יוצקים מהתערובת עם מצקת אל המחבת ומטגניפ כשלוש -ארבע דקות מכל צד.

הערות:

  • אפשר להניח במחבת עלי מרווה שלמים ולצקת עליהם מהבלילה
  • אפשר להוסיף לתערובת 4/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק