יש לי יחסים מורכבים עם פסטה. מצד אחד זו אחת המנות הטעימות בעיניי ואחד הדברים הטעימים בעולם שתמיד בא לי לאכול, מצד שני זו ארוחה מאוד לא מאוזנת עבורי כי היא מורכבת בעיקר מפחמימה. 

בשנים האחרונות אני אוכלת פסטה רק מדי פעם, לפני בוקר בו אני מתכננת ריצה ארוכה. ריצה ארוכה עבורי היא ריצה של לפחות 20 קילומטרים ופסטה היא מנה מושלמת לאנרגיה זמינה של פחמימה נחוצה בגוף. 

מזמן הפסקתי עם רטבים כבדים לפסטה, לא שמנת ולא רוזה, את אלו לא תמצאו בצלחת שלי. תמיד המנה תהיה על בסיס שמן זית, נקיה, בלי יותר מידי מורכבות. 

בשנה האחרונה הכרתי פסטה שהפכה לפייבוריט שלי! היא נקראת קצ׳יו אה פפה, וכל מה שיש בה זה ספגטי, פלפל שחור אנגלי וגבינת פקורינו (או פרמזן). זהו! לא שמן, לא שום, אין בה כלום והיא הכי טעימה לי בעולם. 

  • חבילת ספגטי
  • פלפל שחר אנגלי
  • גבינת פיקורינו/פרמז'ן

מתכון פשוט, כמו הסבתות לפי העין: מטגנים את הפלפל כדקה, מוסיפים קצת נוזלים מהסיר בו הפסטה מתבשלת, וכשהפסטה מגיעה לדרגת עשיה קצת מתחת לאל דנטה, מורידים מאש, ושומרים כוס נוזלים בצד. מערבים את הפלפל עם הפסטה במחבת, מוסיפים את הנוזלים ששמרנו בצד, וכשהפסטה מגיעה לדרגת עשיה אל דנטה מוסיפים גבינה מגורדת ומערבבים היטב. 

והתוצאה? פסטה שמוכנה בעשר דקות, לא מפוצצת קלוריות מיותרות וטעימה להפליא.

וכמובן אחרי כל הטוב הזה, הולכים לישון כי יש ריצת בוקר כיפית באופק (:

טיפים לבישול פסטה>