מקווה שאתם רעבים:) תומר ואני קיבלנו משימה: מזרח מערב. חומר גלם אחד, שתי מנות שונות. בחרנו באורז!
אני הלכתי לכיוון המזרח. וכנסו לתומר למתכון של ארנצ'יני גבינות שיצא מושלם! מנה מעולה לארוחת צהריים קלה קלה שמבוססת על המון ירקות טריים, רוטב משגע ואורז.

לאורז:

  • 500 גרם אורז לבן ארוך אורגני green (2+1/4 כוסות)
  • 1080 מ"ל מים (4+1/2 כוסות)
  • מלח
  • פלפל

לירקות:

  • פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • פלפל כתום חתוך לקוביות
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • בצל לבן גדול חתוך לפרוסות גדולות
  • 2 סלסלות פטריות פורטובלו חתוכות גס
  • 4 שיני שום קצוצות דק

לרוטב:

  • 5 כפות סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות סילאן
  • מלח פלפל בהתאם לטעם

להגשה:

  • שומשום לבן + שומשום שחור

  1. בסיר מניחים אורז שטוף ומעליו את המים הרותחים, נתבל במלח פלפל ומבשלים בהתאם להוראות היצרן. אני בישלתי כחצי שעה
  2. מחממים היטב ווק או מחבת גדולה
  3. מוזגים פנימה 4+5 כפות שמן זית ואת השום והבצלים
  4. לאחר שתי דקות מוסיפים את הפטריות והפלפלים ונטגן מספר דקות

    איך לשדרג אורז מאתמול? מתכון לאורז מוקפץ משודרג>
  5. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ותבלינים ונערבב היטב
  6. מקפיצים עד למרקם רצוי (עדיף לשמור על הירקות מעט פריכים)
  7. בצלחת הגשה מניחים את האורז ונפזר עליו מעט שומשום שחור, לצד זה מגישים את הירקות המוקפצים ומפזרים עליהם מעט שומשום לבן 

הערות:
• ניתן להוסיף ברוקולי וכרוב לבן לירקות.
• ניתן להוסיף קוביות עוף או דג שטוגנו קלות לתוך הירקות המוקפצים.