ראש השנה תיכף כאן, לא ייאמן איך עבר לו הקיץ כל כך מהר והסתיו כבר מתגנב לו בפתח ואיתו עונת החגים.

בראש השנה מבחינתי אי אפשר להרים שולחן חג ללא עוגת דבש.

זו עוגה שידועה בתור עוגה כבדה ודביקה כמו הגרסאות המסחריות שלה  - אבל לי יש גרסה שונה לחלוטין - קבלו ממני מתכון קליל לעוגת דבש ללא גלוטן, עוגת דבש אוורירית וטעימה.

  • 4 ביצים

  • 1/3 סוכר חום אורגני green

  • 1/3 סוכר לבן

  • חצי כוס שמן קנולה

  • חצי כוס דבש green

  • חצי כוס תה חזק

  • 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן green

  • שקית אבקת אפיה

  • כפית קינמון

  1. מחממים תנור אפייה מראש ל-165 מעלות
  2. מכינים חצי כוס תה ונשאיר את התיון חמש דקות. לאחר חמש דקות נוציא את התיון וניתן לתה להתקרר.
  3. בקערה גדולה, לערבב את הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן, דבש, תה, ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  4. להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ולהמשיך לטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה
  5. לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
  6. לאפות 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש
  7. להגיש לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר או חם מהתנור - טעים בכל מצב