לזניה ספגטי

לכבוד שבועות השף עומר מילר הכין גרסה משלו לאחד המאכלים האהובים ביותר והטעימים ביותר – לזניה. רק שכאן במתכון, במקום דפי הלזניה מסדרים בתבנית שכבות של ספגטי, רוטב עגבניות ומוצרה, ומעל להכול שכבה עשירה של בשמל מושלם.

למתכון לזניה ספגטי של עומר מילר>

סלט פסטה בקרם חרדל וקשיו (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

סלט פסטה בקרם חרדל וקשיו

למרות ששבועות הפך לחג המאכלים החלביים, והבצקים, הפעם, ריטה גולדשטיין בחרה ללכת דווקא על מתכון קליל יחסית: סלט אך עשיר מאוד, שמתאים גם לטבעונים שבשולחן וגם לתזונה ללא גלוטן כך שהוא מושלם לאירוח בשולחן החג. ויש בו טוויסט של קרם חרדל וקשיו שהוא השוס כאן, רוטב מיוחד היוצר עומק טעמים ומרקמים שמשדרג את הסלט.

למתכון סלט פסטה ריטה>

מאפה בצק עלים עם גבינות וארטישוקים (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

מאפה ארטישוק וגבינות

לכבוד החג, אהרוני בחר להכין מאפה פשוט להכנה, שקוצר מחמאות  בצק עלים במילוי מפנק של ארטישוק, זיתים וגבינות שמשתדך לבצק באופן מושלם,ויוצר מאפה מנצח, בלי סיבוכים.

למתכון מאפה ארטישוק וגבינות של ישראל אהרוני>

לחם פקאנים וערמונים של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

לחם פקאנים וערמונים

תנו לנו את כל המאפים שבעולם, מבחינתנו אין מושלם יותר מלחם טרי שיצא עכשיו מהתנור. המתכון של רחלי קרוט ללחם פקאנים וערמונים דורש בדיוק  5 דקות עבודה, ואפילו לא צריך בשבילו מיקסר או מכשירים מיוחדים. כל מה שצריך זה כף עץ, סבלנות שהבצק יתפתח וסיר שאפשר להכניס לתנור. זהו.

למתכון לחם פאקנים וערמונים של רחלי קרוט>

קיש שבועות של יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

קיש פטריות

לכל אחד יש את הקיש הקבוע שלו בחג, עבור המתכונאית יונית צוקרמן זה קיש פטריות עשיר, מרשים וטעים בטירוף. טיפ קטן: להכין הקיש בתבנית קצת גבוהה נותן לו אפקט אפילו עוד יותר חגיגי בשולחן האירוח.

למתכון קיש פטריות של יונית צוקרמן>

פסטה אלפרדו אפויה של שיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

פסטה אלפרדו אפויה

שבועות הוא חג המאפים המוגזמין ומנות הפסטה המושחתות, אבל מה עושים כשרוצים לשמור על איזון גם בשולחן החג? מכינים את המתכון המטורף הזה של שיינא גרשוביץ לפסטה אלפרדו שמכינים בתנור. היא גם טבעונית, גם ללא גלוטן וגם דורשת רק 5 רכיבים.

למתכון פסטה אפויה של שיינא>

עוגת גבינה שקופה של תומר אומנסקי (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

עוגת גבינה שקופה

תמונה שווה אלף מילים, אבל ננסה בכל זאת להסביר מה קורה פה. הקונדיטור תומר אומנסקי ידוע בחיבתו לקינוחים מוגזמים, הפעם הוא שיתף כוחות עם ירדן הראל ויחד הם יצרו עוגת גבינה, מאוזנת יחסית, בשתי שכבות ועם ציפוי ג'לי שקוף שמאפשר לקשט אותה בפירות ופרחים ויגרום גם לאורחים שלכם לשמוט את הלסת.

למתכון עוגת גבינה של תומר וירדן>

עוגת גבינה של סבתא של יעל גולדמן (צילום: יעל גולדמן)
צילום: יעל גולדמן

עוגת גבינה של סבתא

אם אתם פחות בעניין של לעבוד כדי להרשים, ויותר בקטע של פשוט אבל טעים, פשוט לכו על הקלאסיקה, כמו יעל גולדמן שבחרה להכין לכבוד החג את עוגת הגבינה של סבתא שלה. מדובר בעוגה כיפית וקלילה, שלא דורשת הרבה מרכיבים, ומביאה יופי של תוצאה

למתכון עוגת גבינה של יעל גולדמן>

עוגת ביסקוויטים של ליקי (צילום: ליקי רוזנברג)
צילום: ליקי רוזנברג

עוגת ביסקוויטים עם מייפל

עוד בתחום הקלאסיקות, ליקי רוזנברג הכינה לכבוד שבועות את עוגת הביסקוויטים האהובה של חמותה, ודאגה להוסיף גם טאצ' אישי משלה בדמות מייפל אורגני, שהצליח לשדרג אותה. עוגה כיפית שהילדים יטרפו, ולא רק הם.

למתכון עוגת ביסקוויטים של ליקי רוזנברג>

קאפקייקס לשבועות של ירדן ותומר (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

קאפקייקס תפוחים עם קרם שמנת ומייפל

לכבוד שבועות ירדן הראל שילבה כוחות עם הקונדיטור תומר אומנסקי ויחד הם הכינו קינוחים משגעים לשבועות. את הקאפקייקס המושלמים האלו, הם שילבו בקשת לראש, אבל אנחנו מבטיחים שהאורחים יתרשמו לא פחות גם אם פשוט תגישו אותם בצלחת.

למתכון קאפקייקס של תומר וירדן>