החג האהוב עליי בעולם, חג השבועות, כבר ממש מעבר לפינה!

מיטב המאפים והעוגות ימלאו את שולחן החג שלנו, גבינות וירקות ושפע אין סופי. החלטתי השנה לחלוק אתכם מתכון לסלט פסטה קליל ומרענן, כזה שניתן לאכול ממנו מנה יפה ולא להרגיש כבדים ועייפים. רוטב הבזיליקום הלימוני מרענן את כל הסלט הזה ומקפיץ אותו כמה רמות מעל.

  • 500 גרם פוזילי (או כל פסטה לבחירתכם) אורגני green

  • 250 גרם בולגרית מעודנת 5%

  • כוס זיתי קלמטה מסוננים היטב

  • חצי חבילת עגבניות שרי אדומות אורגניות green

  • חצי חבילת עגבניות שרי צהובות אורגניות green

  • 2 בצלים סגולים גדולים

  • 2 חופנים של עלי בייבי תרד או עלי בייבי קלאסיים

לרוטב

  • רבע כוס שמן זית אורגני green 

  • מיץ מ-2 לימונים גדולים

  • כוס עלי בזיליקום

  • 2 שיני שום

  • כפית מלח

  1. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן ומיד לאחר הבישול שוטפים היטב
  2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות
  3. בקערה נניח פסטה, עגבניות, בצלים, עלי תרד, זיתי קלמטה וקוביות או פרוסות בולגרית
  4. במעבד מזון קטן נטחן היטב את כל חומרי הרוטב ונערבב עם הסלט