גם לטבעונים: פולנטה עם פטריות וערמונים

פולנטה לשבועות (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל

לפולנטה טבעונית:

  • 5 כפות שמן זית
  • ½ כוס חלב צמחי  - אפשר סויה או שקדים
  • ½ ליטר מים או ציר ירקות
  • כוס גרעיני תירס
  • 2/3 כוס קמח תירס
  • מלח
  • אם רוצים – כף שמרי בירה

לגרסה חלבית:

  • 50 גרם חמאה

  • 2 כפות שמן זית

  • ½ כוס חלב

  • ½ ליטר מים

  • כוס גרעיני תירס

  • 2/3 כוס קמח תירס

  • מלח

  • 50 גרם מוצרלה מגורדת

לטופינג:

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום פרוסות

  • סלסילת פטריות

  • 100 גרם ערמונים

  • טימין טרי

  • מלח ופלפל שחור

  • 200 גרם תרד בייבי

  • פרמזן (חלבי או טבעוני, לא חובה)

  1. מכניסים את גרגירי התירס לבלנדר וטוחנים היטב

  2. מכניסים לסיר שמן זית, מים וחלב (לגרסה החלבית גם את החמאה), מוסיפים את מחית התירס והמלח ומביאים לרתיחה

  3. כשרותח מוסיפים את קמח התירס בזרם דק תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב תוך כדי רתיחה עד שהתערובת מסמיכה, כ-5 דקות

  4. מורידים מהאש ומערבבים פנימה מוצרלה מגורדת


מכינים את הטופינג:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום. חותכים את הפטריות לחצי ומקפיצים כמה דקות
  2. מוסיפים ערמונים, תרד וטימין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-5-7 דקות עד שהתרד מאבד נפח והפטריות צלויות
  3. מוזגים פולנטה לצלחת הגשה, מניחים מעל מתערובת הפטריות, מפזרים פרמזן מלמעלה ומגישים חם

מנה שתרשים את האורחים: קיש סלמון וגבינה

קיש סלמון וגבינה לשבועות (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל

  • חבילת בצק עלים חמאה, מופשר
  • 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
  • 400 גרם פילה סלמון (ללא עור) חתוך לקוביות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • מלח ופלפל שחור
  • ½ כוס יין לבן
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 50 גרם פרמזן
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח

  1. שמים במחבת שמן זית וחמאה ומחממים עד שהחמאה נמסה

  2. קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש. מערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת

  3. מוציאים את הכרישה מהמחבת ובאותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים

  4. מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים ½ כוס שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך

  5. מורידים מהאש ומוסיפים בצל ירוק

  6. מחממים תנור ל-175 מעלות

  7. מרפדים תבנית בבצק עלים

  8. שופכים את תערובת הסלמון לתבנית מעל הבצק

  9. מערבבים ביחד את שארית השמנת, ביצים, גבינת שמנת, פרמזן, קמח, מלח ופלפל ושופכים לקלתית מעל הסלמון

  10. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהקיש מזהיב מעט

הילדים יעופו: פיצה מבצק בטטה

פיצה בטטה לשבועות (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל

  •  2 כוסות בטטה אפויה ומעוכה
  • ½ כוס קמח (אפשר כוסמין או תחליף קמח ללא גלוטן)

  • כפית אבקת אפיה

  • ½ כפית אבקת שום

  • ½ כפית אורגנו קצוץ

  • כף שמן זית

  • מלח

  • 1 ביצה

  • 200 גרם מוצרלה

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית

  • קופסה עגבניות מרוסקות

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח ופלפל

תוספות:

  • פטריות/זיתים/תירס או כל תוספת אחרת שאוהבים

_OBJ

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות

  2. מערבבים בטטה, קמח, אבקת אפיה, שמן זית, אבקת שום, אורגנו, ביצה ומלח לתערובת אחידה

  3. משטחים את התערובת על תבנית מרפודת בנייר אפיה ומעצבים לצורת עיגול

  4. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות

מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים את כל  המרכיבים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות

  2. מוציאים את הבסיס מהתנור, מורחים מעל מהרוטב, מפזרים מוצרלה מגורדת ותוספות שאוהבים

  3. מכניסים בחזרה לתנור ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהגבינה נמסה