שבועות בפתח וחיפשתי איזו מנה מהמטבח הרוסי מתלבשת בול על החג הזה, והאמת? יש לא מעט מאכלים טעימים שעובדים מדהים בשבועות. התלבטתי והלכתי על בלינצ׳ס, קלאסיקה רוסית!

באיזו משפחה רוסית לא התחילו את שבת בבוקר עם ערימה של בלינצ’ס עם כל מילוי אפשרי? כל מילוי שאפשר לחשוב עליו- גבינה מתוקה, ריבה, שמנת חמוצה, הכל עובד מושלם עם בלינצ’ס.

החלטתי שאני עושה גרסה יותר בריאה ומאוזנת למאכל המוכר והידוע המתאים לשולחן החג כקינוח או כמנת פתיחה. טיפ שלי, מתאים גם כמנה מעולה לתינוקות, מניסיון עם אדם הקטן שכבר חובב בלינצ'ס.

  • 500 גרם שיבולת שועל אורגנית green

  • 2 ביצים

  • סוכר חום אורגני green

  • כפית מלח

  • 500 מ"ל חלב

  • 2 כפות שמן לטיגון

  1. לטחון בבלנדר שיבולת שועל

  2. לטרוף את התערובת הטחונה עם ביצים, סוכר ומלח

  3. להוסיף 250 מ"ל חלב (אני הוספתי חלב שיבולת שועל אבל אפשר לבחור כל סוג חלב שמעדיפים)

  4. לערבב ולהוסיף עוד 250 מ"ל חלב

  5. לחמם היטב מחבת עם מעט שמן, לטגן דקה מכל צד ולהגיש עם כל סוג גבינה או ריבה, שניהם או כל מילוי שאתם אוהבים. אפשר גם פירות טריים