• 1 חבילה (500 גרם) ניוקי ללא גלוטן גרין
  • חבילה גדולה או צרור גדול תרד (400-500 גרם, עלים בלבד אם משתמשים בתרד ניו זילנדי) קצוץ גס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות שמן זית שופרסל
  • מלח שופרסל
  • פלפל שחור גרוס שופרסל
  • חופן שקדים שופרסל קלויים וקצוצים גס
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי

  1. מביאים לרתיחה סיר עם מים עבור הניוקי, ומבשלים אותם לפי הוראות היצרן.
  2. במקביל, מחממים במחבת רחבה/סיר רחב ושטוח את שמן הזית מעל להבה גבוהה.
  3. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים כדקה. ברגע שרואים שחלק מהשיניים מזהיבות, מוסיפים פנימה את התרד ומערבבים היטב.
  4. מבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהתרד התרכך ורוב הנוזלים שלו התאדו מהסיר. מוסיפים את הניוקי והשקדים הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים הכל יחד. ניתן בשלב זה להוסיף עוד מעט שמן זית.
  5. סוחטים מעל את הלימון, מחלקים למנות ומגישים.

ספגטי ללא גלוטן ברוטב שמנת>