פעם, כשהייתי צעיר, שנאתי קישואים כרובית ודלעת, רק כדי לגלות בבגרותי שאני שונא כרובית קישואים ודלעת שבושלו עד זרא במים או במרק עד שאיבדו כל טעם, מרקם וצבע.

מאז שהסתבר שאפשר לבשל אותם בצורה נכונה, שישמרו על טעם מרקם וצבע ואני מת עלהים.

  • 6 קישואים קטנים, טריים ומוצקים

  • 4 כפות שמן זית

  • 6 עלי מרווה

  • 2 שיני שום פרוסות

     

  • מלח, פלפל גרוס

     

  • מיץ מלימון אחד

     

  • 2 מיכלי יוגורט יווני שופרסל green

     

  • מלח, פלפל גרוס

     

  • 2 בצלים ירוקים קצוצים

קישואים ביוגורט (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

  1. חוצים את הקישואים לארכם ואחר כך לחצי לרוחבם. ממליחים ומפלפלים את הצד החתוך

  2. מחממים את השמן עם עלי המרווה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הקישואים וצורבים כשלוש דקות עד שהם שחומים

  3. יוצקים למחבת את מיץ הלימון ומערבבים יחד עוד שתיים-שלוש דקות

  4. מוסיפים את היוגורט, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כשתי דקות

  5. מפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ומגישים