הסלט הזה מככב אצלי בתפריט לאורך כל השנה אבל בקיץ הוא הופך למנה בפני עצמה. לכן, אני פותחת את עונת הסלטים עם מתכון שהסוד בו הוא הרוטב הביתי המושלם. פשוט להכנה, ללא חומרים משמרים, מתקתק ופשוט ממכר! השילוב בין המרירות של החסה והסלרי למתיקות של הרוטב הוא שילוב שדורש עוד ועוד ביס עד שהקערה פתאום נגמרת... ממליצה להכין כמות כפולה אם יש אורחים, זה סלט שכולם אוהבים!

  • 2 לבבות חסה GREEN

     

  • 2 ענפים של סלרי

     

  • חצי כוס גרעיני חמניה קלויים (אפשר טבעי)

     

  • חצי כוס פקאנים

     

  • חצי כוס חמוציות

     

  • חצי כוס אגוזי המלך

לרוטב:

  • שליש כוס חד פעמי שמן זית GREEN

     

  • שליש כוס חומץ תפוחים GREEN

     

  • 3 כפות סוכר חום GREEN

     

  • כף גרגירי חרדל דיז’ון

אופציונלי: גבינת עיזים (אפשר להחליף בחזה עוף צלוי/טופו green)

  1. חותכים את הסלרי והחסה לחתיכות קטנות

  2. מערבבים בתוך כלי סגור את חומרי הרוטב טוב טוב

  3. מוזגים מעל. מוסיפים אגוזים וחמוציות.

  4. מוסיפים גבינה. אם רוצים אפשר להחליף בחתיכות חזה עוף צלוי מעל או טופו green

סלט חסה, בטטה ופטריות של תומר אומנסקי>