חג שבועות בשבילי הוא עוגת גבינה מפוארת, גבוהה, יציבה וכל כך טעימה. עוגה כזו דורשת תשומת לב לפרטים ודיוק, אבל היא שווה כל ביס. מאחלת לכם חג מתוק ועשיר כמו העוגה שתוגש אצלי בשולחן החג, מחכה לראות את שלכן ושלכם.

  • 8 ביצים L

     

  • כוס סוכר

     

  • 1 ורבע קילו גבינה לבנה 

     

  • שמנת חמוצה

     

  • 5 כפות גדושות פודינג וניל

     

  • 3 כפות קמח ללא גלוטן green

     

  • כפית תמצית וניל טהורה או סוכר וניל

     

  • כף לימון סחוט 

     

  • גרידת לימון (כף)

     

אביזרים:

  • רינג בגובה 10 ס"מ קוטר 24 או 22

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
  2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד שמקבלים קצף יפה ויציב. חשוב לא להקציף יותר מדי כי עלולה להווצר קצפת קשה שיהיה קשה לקפל לתוכה את תערובת החלמונים
  3. לקערה השניה שבה שמנו חלמונים יש להוסיף את הגבינות, 5 כפות אינסטנט פודינג וניל, 5 כפות קורנפלור, רבע כוס מיץ לימון טרי שסחטנו, גרידת לימון וכף תמצית וניל
  4. מערבבים עם כף ומקציפים את התערובת עד שמקבלים תערובת חלקה ללא גושים
  5. עכשיו כשיש לנו שתי מסות- אחת של קצף לבן ואחת של תערובת גבינות- נקפל את שתיהן אחת לתוך השניה
  6. שמים חצי מהמסה ובתנועות עדינות מקפלים עד שהכל מתערבב ואז עוברים לחצי השני שוב בתנועות קיפול עדינות. חשוב מאד ששתי המסות יהפכו למסה אחידה אחת
  7. יוצקים את המסה לרינג. חשוב: את המסה מעבירים לרינג סגור או תבנית קפיצית גבוהה בלבד. לפני זה אני אוהבת לשים שקף נייר מבפנים, זה לא חובה לקנות שקף, אפשר להכין מנייר אפיה, פשוט לסגור הרמטית
  8. מכניסים את התבנית לתנור חם לוהט על מצב טורבו 200 מעלות כאשר בתחתית התנור יש קערה עם מים רותחים ואופים את העוגה כ- 12 דקות בתור התחלה
  9. אחרי 12 דקות, מעבירים את מצב התוכנית לאפיה (ציור של קו למעלה קו למטה), מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות לעוד כ- 50 דק. מצננים ורק כשהעוגה קרה לחלוטין אפשר להכניס למקרר