קשה להגדיר את מאפי הגבינה ועשבי התבלין הללו. הם לא ממש לחמניות, והם גם לא ממש עוגיות. אלא משהו מלוח וכיפי בדיוק בקו האמצע.

אפשר לאכול את המאפים סתם ככה או לשלב עם ממרח טוב כמו גבינת שמנת, צזיקי או אבוקדו (בדקתי את שלושת השילובים והם הולכים נהדר) רצוי לאכול את המאפים בסמיכות ליציאתם מהתנור אבל לא מיד עם היציאה, הם בשיאם כחצי שעה, שעה אחרי שיצאו, ואפשר לשמור אותם בקופסה אטומה.

המאפים הללו הם ווריאציה על פאו דה קז'ו ברזילאי, אפשר להכין אותם עם קמח טפיוקה או עם קורנפלור. במקרה של קמח טפיוקה מדובר בגרסה הקלאסית יותר של הלחמניות הקטנות והן יוצאות אווריריות ועגולות יותר. מי שאוהב תצורה פריכה יותר כמו עוגיות מלוחות מומלץ לזרום על הקורנפלור שהוא גם הרבה יותר זמין בבית ומוכן כמה דקות מהר יותר מגרסת קמח הטפיוקה.

  • 2 ביצים

  • 2 כוסות קמח טפיוקה או קורנפלור

     

  • 2 שיני שום

     

  • חופן בצל ירוק ועשבי תבלין שאוהבים (אני השתמשתי באורגנו)

     

  • כוס חלב שיבולת שועל (אפשר גם חלב אחר)

     

  • חצי כוס שמן זית

     

  • כוס גבינה מגוררת שאוהבים- הכל הולך, אני השתמשתי בצ'דר ופרמזן

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מביאים לרתיחה חלב ושמן זית ומערבבים תוך כדי
  3. שופכים את התערובת על הקמח ומערבבים היטב. לא עד לבצק חלק אלא רק עד שכל הקמח נטמע בנוזל. בודקים שהמאסה לא רותחת, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב
  4. מוסיפים גם את הגבינה המגוררת, השום ועשבי התבלין הקצוצים. מערבבים ובידיים רטובות מקצצים עיגולים קטנים.
  5. מניחים את העיגולים במרווחים על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-30 דקות. בודקים שהם זהובים וניתן להוציא. במידה ולא אפשר להשאיר עוד 5-10 דקות בתנור