אחד ממאכלי הביצה האהובים ביותר היא הפריטטה. במקום סתם חביתה עם תוספות מקבלים מאפה עסיסי ותפוח, בסגנון ספרדי, הכולל בתוכו שלל ירקות, מכל הבא ליד, שגם מנצל שאריות וגם מהווה ארוחה משביעה, מזינה, נטולת גלוטן וידידותית למשקל.

הפעם החלטתי להכין את המאכל הנהדר הזה עם עלי תרד רעננים, אפונה, ובצל ירוק, בשילוב עם גבינת פטה משובחת, אך התוספות לפריטטה הן בלתי מוגבלות: גמבה, תפוחי אדמה, בצלים, קישואים חצילים וכיוצא בזה. כל מה שאתם אוהבים הולך, כשדרך ההכנה נשארת אחת: מערבבים קלות את הירקות במחבת, מוסיפים לבלילת הביצים, מעבירים טיגון קצר במחבת ושולחים לתנור להמשך אפיה קצרה עד להתייצבות. (שימו לב שיש צורך להשתמש במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.)

מכאן לא צריך יותר מסלט ירקות טרי, ויש לכם יופי של שדרוג לארוחת בוקר/ערב טעימה.

  • 4 ביצים
  • ¼ כוס חלב
  • 200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק לאורכם
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן זית

  1. מחממים כפית שמן זית במחבת ומערבבים בתוכה את עלי התרד, עד שהם הופכים רכים וסמרטוטיים
  2. מוסיפים את הבצל הירוק ואת האפונה, וממשיכים לערבב יחד עוד שתי דקות
  3. טורפים את הביצים עם החלב, ממליחים ומפלפלים
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את הירקות המטוגנים, ומערבבים בעדינות
  5. מוסיפים לתערובת את גבינת הפטה המגורדת, ושוב מערבבים בעדינות
  6. מחממים במחבת כף של שמן זית ומעבירים אליה את תערובת הביצים.
  7. מטגנים כשתי דקות על להבה גבוהה, עד ששולי הביצה מתחילים לבעבע ולהתייצב.
  8. מעבירים את המחבת לתנור חם (200 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות עד שמאפה זהוב ויציב.
  9. מוציאים מהתנור, ומפה אפשר להגיש את הפריטטה בתוך המחבת, כפי שהיא, ובעיטור של כמה עלעלי מיקרו לרושם, או להפוך את המחבת על צלחת, כך שהחלק התחתון של הפריטטה יהיה כלפי מעלה, ולחתוך למשולשים