יש לנו התמכרות בבית ללאבנה ביתי, ביום חול, בשבת ובחג! לאבנה ביתי הוא הממרח המושלם מבחינתנו, כל פעם בשינוי אחר. והפעם, על מצה, מצע שלעצמו צריך קצת חיזוק מעניין. הממרח הבא הוא צבעוני, עשיר וכל כך טעים ואצלנו בבית, הוא לא נשאר יותר מדי אחרי ההכנה אלא מתחסל ברגע. ממליצה להגיש לצד ירקות חתוכים או תפוחי אדמה וביצה קשה בניחוח פסח שכזה וכדי לאזן את המתיקות. תייגו אותי בהכנות שלכם, אשמח לראות את התוצאה הסופית והביתית שלכם בחג, לטובת ארוחת בוקר מושקעת או נשנוש כשר לפסח.

  • 2 כדים של 1.5 ליטר כ"א יוגורט 6.5% שומן

  • 2 כפות מלח

  • סלק בוואקום

  • שקדים פרוסים

  • מצות אורגניות green

  • חיתול בד (טטרה)

  1. על קערה עמוקה פורסים את חיתול בד

  2.  מרוקנים את כדי היוגורט לתוך הטטרה ומוסיפים את המלח

  3.  לוקחים את ארבעת הקצוות של הטטרה וסוגרים לצורת כדור ותולים מעל הכיור ומעסים את היוגורט שיתפזר המלח כמו שצריך למשך הלילה (לפחות 12 שעות) שיצאו כל הנוזלים

  4. לאחר שהנוזלים יצאו פותחים את הטטרה ומוציאים את הלאבנה לקערה, מוסיפים את המיץ של הסלק (אם אין מספיק מיץ אפשר למעוך קצת את הסלק) ומערבבים

  5.  מורחים את הלאבנה סלק על המצות ומקשטים עם שקדים מולבנים. אפשר להוסיף גם קוביות סלק או ירוקים שאוהבים

לאפה מצה של תומר אומנסקי>