לכל מי שהתגעגע לכבד קצוץ או פאטה הנה המתכון, קלי קלות להכין והטעם כל כך טוב בפני עצמו ומאד דומה למקור. הולך נפלא עם קרקר ומלפפון חמוץ, או כמנה ראשונה קרה.

רכיבים:

  • 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 3 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות
  • 3 כוסות פטריות פורטובלו (או שמפיניון) קצוצות גס
  • 1 חציל גדול (ללא קליפה) חתוך לקוביות קטנות
  • 4 ביצים מבושלות, קשות וקלופות (אופציה לטבעונים בהמשך)
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 3 כפות סילאן או מייפל
  • 1 כפית סויה
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

 אופציה טבעונית במקום הביצים:

  • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל וחתוך לחצי
  • 1/2 כפית מלח הודי שחור (KALA NAMAK)

למתכון מרק "עוף" עם קניידלך>

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדול ועמוק עם כל כמות השמן הצמחי. מטגנים את הבצל על להבה בינונית עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות החציל, הפטריות והשום ומטגנים עוד 6 דקות תוך ערבוב מתמיד. מצננים לגמרי במחבת.
  2. מעבירים למעבד מזון את כל הרכיבים ומעבדים בפולסים עד שנוצרת עיסה לא אחידה לגמרי במרקם. אם העיסה קשה מדי, ניתן להוסיף עוד שמן צמחי עד למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. נשמר במקרר שבוע ימים בצנצנת זכוכית אטומה

אופציונאלי:

אם רוצים פאטה כבד ולא כבד קצוץ, פשוט טוחנים עד דק את הממרח במקום לטחון בפולסים, טוחנים על המהירות הגבוהה ביותר למשך 6 דקות לפחות, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

 

 המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.