לבסיס:

  • 1 כוס קמח חומוס green
  • ¼ כפית מלח
  • 2/3 כוס מים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו
  • 2 כפיות שמן לטיגון

לציפוי:

  • ½ קופסת שימורים עגבניות מרוסקות green
  • ¼ כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

תוספות לבחירה: פיטריות/תירס/זיתים/גבינה בולגרי

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבסיס למעט השמן בקערה, מתקבלת בלילה דלילה יחסית. מניחים לבלילה
    לנוח שעה

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט

  3. מחממים שמן במחבת בקוטר 26, שופכים פנימה מחצית מכמות הבלילה

  4. מטגנים עד שהתחתית מזהיבה ומופיעות מעט בועות על שטח פני הפיצה, 3-4 דקות. הופכים ומטגנים
    עוד 2-3 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיב

  5. מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות והתבלינים

  6. מעבירים את הבסיס לתבנית אפייה

  7. מורחים מעל חצי מכמות הרוטב ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת

  8. אם רוצים מפזרים מעל גם תוספות שאוהבים

  9. אופים בתנור 8-10 דקות עד שהגבינה מתחילה להזהיב

מתכוני שבועות ללא גלוטן מחכים לכם כאן>