לבצק:

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת אפייה

לטופינג ולרוטב:

  • 1/2 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - מאודים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קוביות עגבניות במיץ עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה

  1. בסיר מניחים את המים, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עם כף עץ ומסירים מהאש
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים (רצוי בעזרת מיקסר), עד לקבלת בצק אחיד
  4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות
  5. בסיר קטן מניחים את שמן הזית, קוביות העגבניות, השום הכתוש, עלי הבזיליקום, הסוכר, המלח והפלפה השחור ומערבבים
  6. מבשלים על אש קטנה ללא כיסוי במשך כ-7 דקות ומצננים
  7. על משטח מקומח או על נייר אפייה, מניחים את הבצק ומרדדים למשטח לפיצה
  8. בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הבצק המשוטח
  9. מוסיפים על הבצק את רוטב הפיצה
  10. מפזרים את הגבינה המגוררת, עלי התרד המאודה וזיתי הקלמטה
  11. במרכז הבצק שוברים ביצה
  12. מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בחום של 200 מעלות

עוד מתכונים כשרים לפסח מחכים לכם כאן>