אני מודה: אני מת על מצות. בכל מצב ובכל צורה. ועדיף תמיד בצורה יצירתית ומפתיעה כמו שאני אוהב כל השנה, בפסח אני חוגג עליהן על כל צורותיהם השונות.

אני מאמין שהמתכון הבא הוא קצת שונה ממה שאתם רגילים להכין עם מצות אבל הוא בהחלט מפתיע, מעניין והכי חשוב, טעים.

  • 6 מצות אורגניות מקמח מלא של שופרסל green (ממליץ על מצות מקמח מלא, יש להן טעם נהדר, במיוחד לבישולים אבל גם ככה סתם)

  • 1/2  בצל

  • 3 שיני שום

  • 1/2 צרור כוסברה

  • 1/2 צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית

  • 3 ביצים

  • 1/2 כוס חלב

  • מלח

  • פלפל

  1. מרסקים במעבד מזון חצי בצל, 3 שיני שום, חצי צרור כוסברה, וחצי צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית, מרסקים עד לקבלת תערובת פירורית

  2. מוסיפים את התערובת לקערת המצות יחד עם 3 ביצים, חצי כוס חלב, מלח ופלפל ומערבבים היטב

  3. יוצרים מהתערובת קציצות יפות

  4. יש שתי אפשרויות: א. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה או  ב.מורחים אותן בשמן זית, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה עד שהן שחומות

  5. בכל מקרה, הקציצות יוצאות עסיסיות ומיוחדות וכמובן מתאימות לחג למי ששומר על הכשרות

חג שמח לכולנו!

קציצות מצה וגלוטן של רחלי קרוט>