אנחנו יודעים ששילוב מספק של ירקות בתזונה זה בריא וחשוב. שבירקות יש ויטמינים ושכדאי לאכול מהם בכל ארוחה. אך מה לעשות שלילדינו אותם ירקות, צבעוניים ויפים ככל שיהיו, נראים חיוורים וחסרי טעם לעומת הפיצה, הפלאפל והבורקס ובטח לעומת השוקולד והסוכריות הצבעוניות.

ובכל זאת, אנחנו מבינים שכדי לשמור על ילדינו בריאים ועם משקל תקין חשוב שנקנה להם הרגלי אכילה טובים כבר בגיל צעיר.

אז מה עושים? חשבנו טוב מה הכי חשוב וגיבשנו 3 טיפים עיקריים שיעזרו לילד שלך לאכול ירקות:

  1. דוגמה אישית ויצירת הרגל
    שיטה שעובדת הכי טוב גם ללא מילים. בכל ארוחה, ועדיף כבר בהתחלה עוד לפני שהאוכל עצמו מוגש, הניחו במרכז השולחן קערת ירקות חתוכים וצבעוניים. כשהילדים רעבים ומתחילים להסתובב סביב השולחן, יש סיכוי גדול שהם יטעמו מהירק שהגשתם. אפשר ליד הירק להוסיף מטבל של גבינה לבנה, טחינה או אבוקדו. הדוגמה האישית עובדת, וגם אם לא מיידית - בטווח הארוך היא תעבוד. ילד שהוריו אכלו ירקות מכל הסוגים והגישו מגוון של ירקות לשולחן האוכל מדי יום, סביר להניח שיאכל ירקות בעצמו.
  2. ירקות בהסוואה
    יש ילדים שלא יאכלו ירקות "חיים" מסויימים אבל כן יאכלו את אותם הירקות בתוך תבשילים, קציצות או מרקים. תרד וכרובית יכולים להתאים בתוך לביבות אפויות בתנור, עגבניה תהיה טעימה ברוטב בולונז וגזר ודלעת יתאימו כחלק ממרק כתום. 
    למרות התפיסה הרווחת, בישול לא בהכרח פוגע בערכים התזונתיים של הירקות.
  3. צורת ההגשה
    לא רק אצל ילדים, צורת ההגשה תמיד חשובה. חיתוך הירקות וסידורם בצורה מפתה ומעניינת יעלה את הסיכוי שהילד שלך ירצה לטעום מהירק שהגשת. ילדים אוהבים אוכל בשיפודים, עצים קטנים של ברוקולי שאפשר לתבול בענן של גבינה או סתם פרצוף מירקות שהילדים אוכלים לו את הפה, העיניים, והשיער. כל מה שהופך את הירקות ליותר מעניינים יכול לעבוד.

איך לבשל עם ילדים? קראו>

והכי חשוב, תהיו נחושים. גם אם הילדים לא אוכלים את הירקות שאתם מגישים להם, החשיפה חשובה.
אין לדעת מתי פתאום הם יחליטו לטעום ירק חדש. לפעמים אצל חבר, או במסעדה, ולפעמים זה פשוט בא.
אז המשיכו לנסות וגם ילדיכם יום אחד יאכלו סלט ירקות הכי ישראלי וטעים שיש!