ארוחה קלה וטעימה לבידוד או לא, היא תמיד פסטה, כאופציה ראשונה מבחינתי. 

למה? מכל הסיבות הידועות והברורות: היא אכן קלה להכנה, היא מהירה, טעימה, מספקת, יפה ודי בריאה. 

הנה דוגמא שלי למנה כזו בדיוק:

  • 1 חבילה פסטה פנה אורגנית green

  • רבע כוס שמן זית green

  • 2 שיני שום פרוסות דק 

  • 6 עלי מרווה

  • חצי קילו עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן

  • מלח

  • פלפל גרוס

  • 3 כפות חומץ בלסמי

  • חופן עלי בזיליקום טריים

להגשה:

  • גבינת פרמזן, מוצרלה, או פטה (לפזר מעל)

  1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה דיה אך לא מידי
  2. בזמן שמחכים לתום בישול הפסטה, שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם, מכניסים למחבת עלי מרווה, שום ועגבניות. ממליחים ומפלפלים
  3.  מטגנים כחמש דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא יותר מדי
  4. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מערבבים ומבשלים יחד דקותיים
  5. מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים יחד כדקה
  6. מכבים את האש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום
  7. לפני ההגשה מפזרים מעל מעט מהגבינה