האביב היא העונה האהובה עלי. יש בה שמש של סוף חורף, כזאת שמביאה איתה המון אור בלי הטמפרטורות הגבוהות והלחות ומצד שני בערב הרוח הקרירה של החורף עדיין נוכחת. אין שילוב מופלא מזה.
אז לכבוד האביב, לכבוד האיזונים אחרי החגים ובעיקר בעיקר לכבוד הירקות הטעימים שיש לנו פה בארץ, הכנתי סלט מיוחד שהוא הכי ארוחה. מסוג הסלטים שמגישים כשרוצים להרשים או כשרוצים ארוחה קלה ובריאה.

  • 1 כוס קינואה טריקולור אורגנית  green
  • 1/2 כוס עדשים שחורות 
  • 1 סלסלה כרוב ניצנים טרי (אפשר גם קפוא מחוץ לעונה)
  • 1/2 חבילה אספרגוס - לא חובה רק אם יש לכם בבית
  • 2 ענפי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן או מייפל
  • 1/4 כרובית או ברוקולי
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 1/2 בצל סגול, קלוף
  • 1/2 פלפל צ'ילי
  • 8 עגבניות שרי מסוג תמר

לרוטב צ'ימיצ'ורי:

  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מייפל

  1. בסיר עם מעט שמן זית קולים את הקינואה במשך 2 דקות
  2. מוסיפים מלח ומים רותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות, מצננים
  3. בסיר נוסף, עם הרבה מים מומלחים, מבשלים את העדשים במשך 15 דקות או עד שהן רכות. מסננים
  4. בינתיים חוצים את הכרוב ניצנים לחצי ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים
  5. מעבירים לתבנית תנור את הכרוב והכרובית ומזלפים שמן זית וסילאן
  6. מפזרים עלי טימין, מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה יפה
  7. קוצצים את הבצל והצ'ילי לקוביות קטנות
  8. חותכים את העגבניות לרבעים
  9. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה
  10. להכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים יחד עד שנוצר רוטב סמיך וטעים. אם רוצים, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית
  11. מוסיפים 2-3 כפות מהצ'ימיצ'ורי לסלט ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר

אם אתם מחפשים את הדרך לאורח חיים מאוזן, לחצו כאן>