לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי החברים בשופרסל גרין אתגרו אותי להכין המבורגר עם טוויסט, לבצק הלחמניות הוספתי פירה בטטה שמעשיר את הבצק במקום סוכר לבן, לבשר הוספתי שמן זית שווה וכמובן ששילבתי המון ירקות פריכים וטעימים.

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח / קמח לחם

  • 350 גרם פירה בטטה (מכחצי קילו בטטות. אפיתי את הבטטות בתנור עד שהיו רכות, קילפתי ומעכתי אותן) הפירה אמור להיות יחסית קריר

  • 50 גרם שמרים טריים

  • 2 כפות סוכר חום אורגני green

  • 150 מ”ל שמן זית אורגני green

  • 400 מ”ל מים (לבצק רך יותר ניתן להוסיף עוד 50 מ"ל מים)

  • 20 גרם מלח

  • שומשום/פרג

להמבורגר:

  • 1 ק"ג בשר בקר איכותי

  • 1 בצל לבן מגורד ומסונן מנוזלים

  • כפית וחצי מלח

  • כפית פלפל שחור

  • 4-5 כפות שמן זית אורגני green

להרכבה:

  • קטשופ green

  • מיונז אורגני green

  • חסה

  • בצל סגול

  • מלפפון חמוץ

  • עגבניות

  1. לחמניות: בקערת מיקסר לשים את כל המרכיבים היטב פרט למלח. לאחר שש דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות
  2. מתפיחים את הבצק כשעה ורבע עד להכפלת הנפח בכלי גדול ועם מגבת מעל
  3. אופצייה א' – מחלקים את הבצק התפוח לכדורים במשקל 100 גרם ומכדררים לצורת לחמנייה, משמנים שני רינגים בקוטר 20 ס"מ ומניחים בכל אחד 7 לחמניות.  אופצייה ב' – מחלקים את הבצק לשניים, עושים מכל חצי כדור אחיד ומניחים ברינג משומן בקוטר 22 ס"מ
  4. חשוב מאוד לתת לבצק אחרי יצירת הצורות התפחה טובה עד להכפלת הנפח
  5. מורחים ביצה ומפזרים שומשום או פרג
  6. אופים בחום של 180 מעלות טורבו כ30-35 דקות עד שהלחמניות משחימות ומוכנות

  7. המבורגר: מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים לבשר לנוח כרבע שעה. יוצרים קציצות המבורגר אישיות או קציצת המבורגר גדולה בקוטר 22 ס"מ
  8. משמנים מחבת פסים/פלנצ'ה ומטגנים מספר דקות מכל צד עד לרמת העשייה המיטבית מבחינתכם. מומלץ להניח מעל ההמבורגר קערה או מכסה וכך העשייה שלו תהיה יותר טובה – את ההמבורגר הגדול מטגנים  כ5-6 דקות מכל צד עד להזהבה
  9. פורסים את הלחמנייה הגדולה באמצע, מורחים מיונז וקטשופ, מוסיפים חסה, בצל סגול, עגבניות ומלפפון חמוץ, מעל כל היופי הזה הנחתי קציצת המבורגר ענקית, כיסיתי בחצי הלחמנייה השנייה ובתאבון