אם יש דבר אחד שאני הכי מתגעגעת אליו שהוא עם גלוטן זו חלה של שבת. אבל טעימה ורכה כזו. לנגב  עם הטחיני. לצערי אחרי 10,000 נסיונות עם כל הקמחים שנמצאים אצלי בבית לא הגעתי לחלה עם טעם ומרקם טעים שמתקרב אפילו למקור. הפעם הלכתי על הקמח  ללא גלוטן החדש ששופרסל גרין הוציאו, וזו התוצאה.

  • 500 מ"ל מים

  • כף שמרים יבשים

  • 500 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל green (כל השקית)

  • 2 כפות סוכר קוקוס

  • מעט מלח

  • חופן צימוקים בהירים

חלה ללא גלוטן של שיינא (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

  1.  מערבבים היטב שמרים ומים בקערה בעזרת כף

  2. מוסיפים קמח, סוכר קוקוס ומלח ומתחילים ללוש בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק כיפי חלק ואלסטי

  3. מוסיפים צימוקים לבצק ומכדררים ל-3 כדורים שווים

  4. מגלגלים כל כדור לצורת נחש וקולעים לצמה

  5. מתפיחים כשעה

  6. אופים בתנור שחומם מראש כשעה ורבע על 180 מעלות

ארוחה שלמה ללא גלוטן>