אני אוהבת סלט על כל צורותיו, מרקמיו וטעמיו והפעם, לכבוד פתיחת עונת הסלטים הרשמית, החלטתי להכין סלט פסטה עם טוויסט קטן של רוטב סויה שנותן טאץ׳ אסייתי מתקתק.

הענקתי כל מיני אפשרויות ואלטרנטיבות להחלפה של מצרכים, לפי הטעם האישי של כל אחד ואחת, עם בסיס של רוטב סויה green שמחבר את הכל יחד. מתכון מושלם לארוחת צהריים משביעה עם פחמימה שסוגרת פינה או ארוחת ערב קלילה ועשירה.

סלט ממש קל להכנה, נראה מצוין עם צבעוניות עשירה על השולחן ועד כה, לא נתקלתי במישהו שלא אהב אותו. מקווה שתאהבו גם אתן.ם!

  • חצי חבילת פסטה פנה green

  • כוס אפונה

  • שליש כוס צנוברים (אופציונלי)

  • חצי חבילת טופו green (אופציונלי)

  • חצי חבילת תרד

  • 2 פלפלים

  • חבילת תירס/תירס מבושל שמורידים מהקלח

  • חצי חבילת בולגרית

  • חצי בצל סגול

 רוטב:

  • שמן זית GREEN
  • רוטב סויה ללא גלוטן GREEN

  • מלח

  • פלפל 

  • מיץ לימון

סלט פסטה אסייתי של ירדן הראל (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

  1.  מכינים פסטה בדרגת עשייה אל דנטה

  2. במחבת, מקפיצים את הפסטה עם רוטב סויה ללא גלוטן. אם רוצים לסדר סלט לפי שכבות אז מקפיצים בנפרד אפונה, רצועות דקות של כרוב, תירס ופרוסות בצל סגול. מי שלא מכין בשכבות יכול להקפיץ הכל יחד

  3.  למי שאוהב - כדאי לקלות מראש צנוברים, שומשום או טופו במחבת - תוספות אופציונליות

  4. הוסיפו מעל עלי תרד, פלפל קלוי ולמעלה קוביות בולגרית וצנוברים קלויים (מי שמוסיף טופו עדיף שיוריד את הבולגרית)

  5. לתיבול עדין: מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, לימון לפי הטעם (לטעמי לא צריך הרבה בגלל הסויה).

סלט קינואה ועדשים של רחלי קרוט>